|
|
|
|
|
|
Sarmısaksız yemek yapmıyor
Başarılı haber spikeri Gülgün Feyman, bu ayki Sofra dergisine mutfakta yaptığı pratik yemekler ve sofra düzeniyle ilgili bilgi verdi. Feyman tadını çok sevdiği sarmısağı her yemeğe kattığını ve mümkün olsa tatlıya da sarmısak koyabileceğini söyledi
Şu sıralar Habertürk'te izleyicisiyle buluşan haber spikeri Gülgün Feyman, yemeyi, içmeyi, dostlarla paylaşılan uzun soluklu sofraları ve yeni lezzetler yaratmayı çok seviyor. Mutfağa da tıpkı bir mabede girer gibi dalıp ibadet halinde kendini yemeğe adıyor. Feyman'ın yemeğe olan ilgisi sadece sözden ibaret değil. Evinde iki ocak (aynı anda sekiz gözde birden bir şeyler pişebiliyor) ve dört adet düdüklü tencere var! Feyman'ın işten eve gelince rahatlamak için ilk yaptığı şey ise; mutfağa adım atmak ve kalbindeki duyguları lezzetle adlandırıp, tada dönüştürmek oluyormuş.
MUTFAĞI LABORATUVARI "Her an zamanın içinde koşuyorum ve bu da benim pratik olmamı gerektiriyor" diyen Feyman, bu pratikliği ile mutfağını da bir labroratuvar gibi kullanıyor, burada farklı tatlar üretiyor. Gülgün Feyman, evde tüm yemeklerin piştiğini söylese de kırmızı eti mümkün olduğunca az değerlendiriyor. Izgarada balık, sofranın olmazsa olmazı. Katı yağı da hiç kullanmamaya çalışıyor.
HIZLA DEĞİL SEVGİYLE Feyman, neredeyse her yemeğe sarmısak koyuyor, elinde olsa tatlıya bile sarmısak katacağını da belirtiyor. Bir de zeytinyağlı yemeklerde mutlaka ekşi portakal suyu kullanıyor. Gelelim Feyman'ın sofra düzenine... Masa üzerinde servis kabı bırakmıyor. Bunların bir tablo gibi özenerek hazırladığı masanın ahengini bozduğunu düşünüyor. Kapları, masanın yanında tutmayı tercih ediyor. Ayrıca Gülgün Feyman; kirli tabakların hemen değiştirilmesi, masada mutlaka mum olması, yemeğin hızlı hızlı değil keyifle ve sevgiyle yenmesi gerektiğine inanıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|