kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Patatesli cevizli çavdar ekmeği
Anne kız el ele verip 'üç beyaz'ı mutfaktan sildi
Patatesli cevizli çavdar ekmeği
Kayısı dolgulu kurabiye
Kıymalı domatesli pide
Neden tam tahıl unu ve deniz tuzu?

Patatesli cevizli çavdar ekmeği

Malzemeler (2 ekmek):
Maya hazırlığı için:
Yarım paket (21 gr) yaş veya yarım yemek kaşığı kuru maya, yarım su bardağı ılık su, 1 çay bardağı tam buğday unu, 1 yemek kaşığı pekmez.
Ekmek için: Yaklaşık 6-7 su bardağı tam çavdar unu, 2 tatlı kaşığı deniz tuzu, 4 orta boy haşlanmış patates, 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz, yarım paket (21 gr) yaş veya yarım yemek kaşığı kuru maya.

Hazırlanışı: Maya hazırlığı için gereken tüm malzemeleri karıştırıp ılık bir yerde 1 saat dinlenmeye bırakın. 5 su bardağı çavdar ununu tuzla birlikte geniş bir karıştırma kabına alın. Ortasını havuz biçiminde açın. Haşlanmış patatesi kevgirden geçirerek/ rendeleyerek veya çatalla ezerek püre haline getirin. Patatesi, cevizi, 1 su bardağı patates haşlama suyunu ve yarım paket mayayı bu havuza koyun. Mayalı karışımı da ilave edin. Önce parmak uçlarınızla karıştırarak yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek hamuru 6-7 dakika yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 50 dakika ılık bir yerde dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölüp tekrar unlu zemine alın. Her bir parçaya oval somun şekli verip bolca mısır unu serpilmiş geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine iki üç kesik atın. 30-40 dakika kadar tekrar kabarmaya bırakın. Bu süre sonunda hamur iyice kabarmış ve çizdiğiniz kısım açılmış olacak. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin. Fırın sıcaklığını 170 dereceye düşürüp yaklaşık 45 dakika daha fırınlayın. Tel ızgara üstünde 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İlk kadın radyosu hızlı geliyor
 'Damadıma torpil yapmadım'
 Kayıt yeni ama ses orijinal
 Kuş gribi satışları patlattı
 Ya yaşlanınca Aysel olursam
 Onlar 'Gizli Dosyalar' sayesinde bir araya geldi
 Toplumsal travma yaşıyoruz
 Türk müzisyen Afganistan'da okul açıyor
 Çin'e okumaya gitti fotomodel oldu
 Zabıta artık empati kuruyor
 Minyatür sanatçısı veteriner
 Herkesi Jean çarpacak
 İtalyanlar şıklık için kazandığından çok harcar
 Aşktan doğan marka
 Mücevherin yerini saat aldı
 Devlet baba da sahip çıkmadı
 Makyajda da geyşa modası
 Güzelliğinizin düşmanı suda mı
 Vücudum kaslı cesedim yakışıklı
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Midye kaplarıyla İstanbul'u anlattı
Bir ara Beyoğlu'nda...
FİLİZ AKIN
Kırmızı ışıkta beklerken
Beni en çok etkileyen...
SEDEF ECER
Artık aktrisler model oluyor!
Dün akşam yabancı moda...
SUNAY AKIN
Denizaltıcıları anmak!..
Başbakan Celal Bayar'a...
ALİ POYRAZOĞLU
Benimle oynar mısınız?
Levent'teki İş-Sanat salonunda...
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Semih Orcan Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Sanayicileri ve İşadamları Derneği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.