|
|
|
|
|
|
|
|
Haşhaşlı kolay börek
Yağın yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz domatesleri süzmeden, domates salçası, domates suyu ve sebze suyu ile beraber kıymaya katın. Sıvının çoğu buharlaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Başka bir tavada kalan yağı ısıtıp, mantarları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İki adet milföy hamurunu üst üste koyup, hafif unlu ve düz bir zeminde 24 cm. çapında açın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kalan 2 adet milföy hamurunu da aynı şekilde açın. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarından 2 cm. bırakarak kıymalı harcı yayın. Üzerine sırasıyla mantar ve ıspanakları serpin. Kenarda bıraktığınız 2 cm'lik boşluğa yumurta sürüp, ikinci hamur ile malzemelerin üzerin kapatın. Hamurların kenarlarını bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. Hamurun üstüne kalan yumurtayı sürüp, keskin bir bıçakla derin olmayan çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.
6 kişilik
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 500 gr. kıyma
* 400 gr. domates (küçük küp doğranıp hafif ezilmiş)
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı domates suyu
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* 250 gr. ıspanak yaprağı (temizlenmiş, ince kıyılmış)
* 4 adet milföy hamuru
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
* 1/2 tatlı kaşığı susam
* 1/2 çorba kaşığı haşhaş
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|