kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Haşhaşlı kolay börek

Haşhaşlı kolay börek

Yağın yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz domatesleri süzmeden, domates salçası, domates suyu ve sebze suyu ile beraber kıymaya katın. Sıvının çoğu buharlaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika, üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Başka bir tavada kalan yağı ısıtıp, mantarları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İki adet milföy hamurunu üst üste koyup, hafif unlu ve düz bir zeminde 24 cm. çapında açın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kalan 2 adet milföy hamurunu da aynı şekilde açın. Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurun kenarlarından 2 cm. bırakarak kıymalı harcı yayın. Üzerine sırasıyla mantar ve ıspanakları serpin. Kenarda bıraktığınız 2 cm'lik boşluğa yumurta sürüp, ikinci hamur ile malzemelerin üzerin kapatın. Hamurların kenarlarını bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. Hamurun üstüne kalan yumurtayı sürüp, keskin bir bıçakla derin olmayan çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.

6 kişilik

*
2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (doğranmış)

* 2 diş sarmısak (dövülmüş)

* 500 gr. kıyma

* 400 gr. domates (küçük küp doğranıp hafif ezilmiş)

* 2 çorba kaşığı domates salçası

* 1 su bardağı domates suyu

* 1 su bardağı su

* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)

* 250 gr. ıspanak yaprağı (temizlenmiş, ince kıyılmış)

* 4 adet milföy hamuru

* 1 adet yumurta (çırpılmış)

* 1/2 tatlı kaşığı kimyon tohumu

* 1/2 tatlı kaşığı susam

* 1/2 çorba kaşığı haşhaş

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 18-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 15-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 14-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 13-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2006
SEDA KAYA GÜLER
Çocuğu kullanarak eski eşe hükmetmek
Kadınlar evlenmek...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kestaneli köfte
Isıtılmış...
Davet trafiği hızlandı!
Davet trafiği hızlandı!
Bir süredir kapı dışarı adım atamayan İstanbul'un elitleri, geçen...
Moda Show Hakan Yıldırım'la başladı
Moda Show Hakan Yıldırım'la başladı
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katımıyla açılışı yapılan İstanbul...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.