Lezzet Güneşi
Kestaneli köfte Isıtılmış tereyağında soğanı 5 dakika karıştırarak soteleyin ve soğumaya bırakın. Soğanları bir kaba alıp, kıyma, kestane, yumurta, adaçayı, ekmek kırığı, yenibahar, tuz ve karabiber ilave edip, yoğurun ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. (Bu harcı 1 gün önceden hazırlayıp, buzdolabında bekletebilirsiniz.) Hazırladığınız harcı 24 parçaya bölüp, yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın
6 kişilik
* 1 paket piliç kıyman 25 gr. tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (soyulmuş, ince doğranmış)
* 1 su bardağı kestane (haşlanmış, soyulmuş, ufak kırıklanmış)n 2 adet yumurta
* 3 yaprak taze adaçayı
* 1 su bardağı taze ekmek kırığı
* 1/4 tatlı kaşığı yenibahar
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|