kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bandırma (5 kişilik)
Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk
Bandırma (5 kişilik)
Antepfıstıklı tavuk (5 kişilik)

Bandırma (5 kişilik)


* 1 adet iri ve yağlı tavuk
* Tuz
* Üç yufka veya yufka ekmeği
* Taze çekilmiş karabiber.

Tavuğu yıkayıp tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ile bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp kapağını kapatın. Tavuğun eti kemiğinden ayrılır hale gelinceye kadar haşlayın. Ateşten alıp tavuğu çıkarın. Ilınınca etlerini irice didikleyin. Tavuk suyunun tuzunu ayarlayıp sıcak tutun. Yufkaları rulo biçiminde sarı. Her ruloyu, bıçağı çapraz tutarak 4 cm.'lik parçalara kesin. Geniş bir teflon tavada hiç yağ kullanmadan yufka parçalarının iki tarafını kızartın. Tavuğun suyunun yağlı kısmından en az 4 su bardağı olacak biçimde kepçe ile alıp çukur kaba aktarın. Bolca karabiber ekleyip karıştırın. Kızaran yufka parçalarını tepsideki tavuk suyunun orta yerine bandırarak sıra sıra yerleştirin. Kenarda kalan boşluklara da tavuk etlerini döşeyin.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Peynir şarabın tadını bozar mı?
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
 Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu
 Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar
 Mondovino şarabın merkezine seyahat
 Bulgar şarapları patladı
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-1
Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-1
Kişilik analizi ve gelecek tayini yöntemini "İnsanın Pin Kodu" ile...
Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-2
Prenses Di'ye kaderini söyleyemedim-2
Kişilik analizi ve gelecek tayini yöntemini "İnsanın Pin Kodu" ile...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.