Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yoğurt tatlısı 6 kişilik * 200 gr. yoğurt * 300 gr. irmik * 3 adet yumurta * 1 kahve fincanı tozşeker * 1/2 su bardağı un * 1 tatlı kaşığı nişasta * 2 çorba kaşığı hindistancevizi Şerbeti: * 250 gr. tozşeker * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1,5 su bardağı su Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü ılıtın. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şurup için şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizini serpip, soğuk olarak servis yapın.
Üzümlü bisküviler 8 kişilik * 1,5 su bardağı un * 1 kahve fincanı nişasta * 150 gr. margarin (yumuşak) * 1 adet yumurta * 2 kahve fincanı tozşeker n2 kahve fincanı kuşüzümü * 1 paket vanilya n1 adet limon kabuğu rendesi * 100 gr. fındık (iri dövülmüş) Un, nişasta, margarin, yumurta, tozşeker, kuşüzümü, vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ufak parçalar alıp avucunuzda inceltin ve yağlanmış veya yağlı kağıt konmuş tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.
Palamut fırın 2 kişilik * 1 adet palamut (halka kesilmiş) * 1/2 kahve fincanı zeytinyağı * Domates (halka kesilmiş, balık dilimleri sayısında) * Defne yaprağı (balık dilimleri sayısında) * Limon (ince kesilmiş) * 2 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış) * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz Zeytinyağının yarısı ile fırın kabını y ağlayıp, domates halkalarını yerleştirin. Her bir domates halkasının üzerine bir balık dilimi koyup, karabiber serpin. Balık dilimlerinin üzerine önce defne yapraklarını, onların üzerine de yarım limon dilimlerini koyun. Soğanları balıkların arasına yerleştirin. Tuz serpip, kalan zeytinyağını malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak, kırmızı soğan salatası ile servis yapın.
|