Hindili salata
Suya 1 çorba kaşığı sirke ve etleri katıp, orta ateşte 10 dakika pişirin ve kendi suyu içinde soğutun. Süzdükten sonra haşlama suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Ispanak, kıvırcık marul, yeşil biber, kırmızı biber, kırmızı soğan ve eti harmanlayıp, salata tabağına yerleştirin. Biberiye, limon kabuğu, sarmısak, zeytinyağı, limon suyu ve etin haşlama suyunu küçük kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayın. Sosu, salata malzemesinin üzerine gezdirin, 15 dakika dinlendirip servis yapın.
6 kişilik * 1 paket hindi bonfile (enine 3'e kesilmiş) * 2 su bardağı su (kaynar) * 2 çorba kaşığı elma sirkesi * 1 komposto kasesi ıspanak * 1/2 demet kıvırcık marul * 1 adet etli yeşil biber * 1 adet etli kırmızı biber * 1 adet orta boy kırmızı soğan (halka doğranmış) * 1 çay kaşığı biberiye * 1 çay bardağı limon kabuğu (ince rendelenmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı limon suyu * Tuz (arzu edilen miktarda)
|