|
|
Pırasalı pirinç
Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kaynar suda yumuşayana kadar üzeri açık olarak haşlayıp, süzün. Bir kapta pirinç ve kalan malzemeleri karıştırın. 20x20 cm. ebatlarında bir kek kalıbının taban ve kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayıp, iyice yağlayın. Pirinçli karışımı kalıba yayın, üzerine bastırarak sıkılaştırın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Tereyağını ısıtıp, pırasa, zencefil ve kişnişi, pırasalar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin ve soğutun. Yumurtaları ve kremayı katıp, iyice karıştırın. Pırasalı harcı kalıptaki malzemenin üzerine yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri açık olarak yaklaşık 45 dakika pişirin (üzeri çabuk kızarırsa alüminyum folyo ile kapatın). 10 dakika dinlendirip, dilimleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp, sarmısak ve susamları, susamlar hafif kahverengileşene kadar karıştırarak kavurun. Kalan malzemeleri katıp, mantarlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pırasalı dilimleri, susamlı mantarlarla beraber sıcak olarak servis yapın.
6 kişilik * 1 su bardağı pirinç * 2,5 su bardağı su * 1/2 adet soğan (ince doğranmış) * 2 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 1 adet yumurta * 1/2 tatlı pul kırmızıbiber
Pırasalı harç: * 75 gr. tereyağı * 3 adet pırasa * 1 tatlı kaşığı zencefil * 1/2 tatlı kaşığı kişniş * 3 adet yumurta * 1 su bardağı krema
Susamlı mantar: * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 4 diş sarmısak * 3,5 çorba kaşığı susam * 600 gr. mantar * 2 çorba kaşığı soya sosu
|