Balkabaklı topkek
Bir kaba un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu ekleyin. Başka bir kapta yumurta, süt ve tereyağını karıştırın. Şekeri katıp, iyice çırpın. Unlu karışımı ilave edin ve iyice karıştırın. Balkabağını da karıştırarak katın. Porsiyonluk kek kalıplarını hafif yağlayın. Hamuru kalıplara paylaştırıp, üzerlerine kabak çekirdeği serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
9 adet * 3 su bardağı un (elenmiş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 2 tatlı kaşığı tarçın * 1/2 çay kaşığı tuz * 3 adet yumurta * 1 su bardağı süt * 90 gr. tereyağı (eritilmiş) * 1 su bardağı esmer şeker 500 gr. balkabağı 1 çay bardağı kabak çekirdeği içi
|