| | Pub'da içilen bira eve de girmeli Teoman Hünal 1990'lardan bu yana sahip olduğu The North Shields Pub'larında malt viskileri ve çok özel biraları tanıtırken yazılarıyla da içki kültürüne önemli katkılarda bulunuyor. Onunla Beyoğlu'ndaki North Shields'ta çeşitli biraları tadıp sohbet ettik. -Teoman Bey, bazı içkiler...devamı |
|
| | Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin Geleneksel Türk içkimiz rakı pek çok yiyeceğin yanında keyifle içilebilir. Siz de mutfakta hünerinizi göstererek birbirinden farklı tatlar yaratabilirsiniz. İşte değişik lezzetler arayanlar için alternatif tarifler. Baharatlı patates
Hazırlanışı Patatesleri haşlayın, ufak...devamı |
|
| | Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor Endüstriyel mutfaklarda pişen yemekler ile evlerimizdekiler arasındaki farkı pek azımız biliyoruz. İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Sardunya hazır yemek firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ile firmanın Hadımköy'deki fabrikasında yemek yiyip sektörü...devamı |
|
| | Rakının mezesi sohbettir Ünlü oyuncu Selda Alkor, özel günlerinde rakı içmeyi sevdiğini söylüyor. Oyuncuya göre rakı sofrasının "olmazsa olmazı" ise keyifli bir sohbet Son zamanlarda rol aldığı dizilerle gençlerin de sevgisini kazanan Selda Alkor, eski Yeşilçam günlerinde film çekimleri sonrasında keyifli rakı...devamı |
|
| | Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı Selim Kantarcı zeytinyağı dünyasının çok sayıda ticari kuruluş, birlik ya da derneğinde yönetim ya da icra kurullarında yer alan bir zeytinyağı uzmanı. Onunla Nişantaşı'ndaki Hünkar Restoran'da buluşup bütün sıfatlarının ötesinde, iki zeytin ve zeytinyağı sever olarak sohbet ettik. -...devamı |
|
| | Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu Çay 5 bin yıllık geçmişi ve kültürüyle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Konunun uzmanı Mustafa Seçkin ile Four Seasons Oteli'nin çay salonunda buluşup bu lezzetli içeceğin gizemli dünyasında kısa bir yolculuğa çıktık. -Mustafa Seçkin; siz Lever grubunun üst düzey...devamı |
|
| | 60 yıldır iyi etin peşinde Beyti Güler eti ve onu pişirmesini en iyi bilen kişi olarak tanınır. 1945'ten beri soyadını taşıyan restoranın başında... Kurban Bayramı öncesinde onun Florya'daki et sarayında et yiyip sohbet ettik. - Beyti Bey, Mehmet Yaşin'den duymuştum; bir Güney Afrika seyahatinde...devamı |
|
| | En leziz rakı mezeleri Türk mutfağının özel tatlarıdır mezeler. Sofranıza renk katacak bu lezzetlerle konuklarınızı memnun edeceksiniz. İşte yapması kolay, yemesi çok keyifli mezelerden birkaç örnek. Biri mutlaka damak tadınıza uyacak. Kabak Çitmesi Hazırlanışı Küp şeklinde doğranmış...devamı |
|
| | Nerede o eski yılbaşı baloları Vefa Zat servis sektörünün en kıdemlilerinden. Yiyecek içecek, bar ve servis kültürü üzerine tam 11 eser sahibi. Özellikle meyhane ve rakı hakkında büyük çoğunluğu gözlemlerine dayanan bilgilere sahip Vefa Zat ile Çiçek Pasajı'nda buluşup yılbaşı eğlenceleri ve rakı kültürü üzerine sohbet...devamı |
|