Yaban mersinli muzlu bisküvi
Geniş bir kapta un, kabartma tozu ve karbonatı karıştırın. Mutfak robotunda muz, yaban mersini, yağ, su, yumurta ve vanilyayı püre haline gelene kadar karıştırın. Unlu karışımı pürenin içine ilave edin. Hamur haline gelinceye kadar yoğurduğunuz karışımı iki eşit parçaya bölün. Her parçayı yaklaşık 10 cm'lik parçalar halinde açın. Pişirme kağıdında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra kurabiyeleri keskin bir bıçakla 5 cm'lik küpler yapın. Pişirme kağıdına geri koyarak 30 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce iyice soğumasını bekleyin.
Malzemesi * 1 litre (4 çay fincanı) un * 1 ml (çeyrek yemek kaşığı) kabartma tozu * 1 ml (çeyrek yemek kaşığı) karbonat * 250 ml ( 1 çay fincanı) soyulmuş, kesilmiş muz * 125 ml (yarım fincan) doğranmış havuç * 25 ml (2 yemek kaşığı) su * 1 yumurta * 5 ml (1 çay kaşığı) vanilya
|