|
 |
 |
 |
  |
|
Çelik'e İmarzede kurşunu
Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'da bacağından yaralandı. 67 yaşındaki saldırgan "İmar'da param battığı için vurdum" dedi.
Çelik'e silahlı saldırı
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'da silahlı saldırıya uğradı. Çelik, bacağından yaralanırken gözaltına alınan 67 yaşındaki saldırganın 'İmarzede' olduğu öğrenildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, partisinin, Bursa'nın merkez Nilüfer İlçe Teşkilatı Kongresi'nin yapıldığı salona girişi sırasında silahlı saldırıya uğradı. Bacağından yaralanan Çelik hastaneye kaldırılırken, 67 yaşındaki saldırgan İrfan Subaşı yakalandı. Saldırganın batık İmar Bankası'nda 27 bin YTL parasının battığı ve yasaların çıkmaması nedeniyle Çelik'i sorumlu tuttuğu öğrenildi. Kongrenin yapıldığı Nilüfer Düğün Salonu'na dün öğle saatlerinde gelen Faruk Çelik'e bir kişi, girişte 3 el ateş etti. Sol baldırından yaralanan Çelik, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çelik'in baldırına isabet eden kurşunun çıktığı, kemiğe zarar vermediği, sinire isabet etmediği öğrenildi. Olaydan sonra saldırgan güvenlik güçlerince gözaltına alındı, kongre ise ertelendi. Bu arada, Faruk Çelik'in kardeşi Osman Çelik'in saldırı nedeniyle fenalık geçirdiği öğrenilirken, olaya büyük tepki gösteren partililer, zanlıyı bulunduğu polis aracından indirmeye çalıştı.
SALDIRGAN 'İMARZEDE' Yakalanan saldırganın İnegöllü İrfan Subaşı (67) olduğu öğrenildi. Bir bankada (İmar Bankası) 27 bin YTL parasının battığı ve yasaların çıkmamasından dolayı Çelik'i sorumlu tuttuğu ve bunun için saldırı düzenlediği öğrenildi. Zanlının, saldırıyı Kurban Bayramı'nda gerçekleştireceğini ancak zaman bulamadığını söylediği belirtildi. Bu arada gözaltına alınan İrfan Subaşı'nın oturduğu evin önünde polis güvelik önlemi aldı. Subaşı'nın Acemler Emniyet Müdürlüğü'deki sorgulaması sürerken polis, Konak Caddesi Beyaz Sokak'taki evinde arama yaptı. Aramanın ardından bir polis ekibi evin önünde beklemeye başladı. Emekli olduğu bildirilen zanlının evde bulunan eşi ve iki çocuğu basın mensuplarının görüşme taleplerini ret etti. Zanlının oturduğu sitedeki komşuları olayı büyük bir şaşkınlık içinde öğrendiklerini ifade ederek "Kendisi çok sakin biriydi, böyle bir işi nasıl yaptığını bir türlü anlayamadık" dediler.
İsmet ACAR / BURSA / MERKEZ
|
|
|
|
 Mustafa ALSANCAK 06.02.2006 20:15:33 Millet saskin.Ímar Bankasina yatirdigi,yüksek faiz umuduyla,milyarlar kül olup gitti.Cem Uzan'in Bursa'da yapmis oldugu Acikhavatoplantisindaki:"TAYYÍP'Í ÍKTÍDARDAN BEN ÍNDIRECEGÍM.ONUN YAKASINA BEN YAPISACAGIM" demesi ile birlikte sayin basbakana akil almaz bir firsat verip koskoca bir Uzan Ìmparatorlugunun tarumar olmasina sebebiyet vermisti.Oysa o güne kadar Uzan gibi dolandiricilara hicbir sekilde dokunmamislardi.Uzan'larin kurduklari bütün cimento fabrikalari harac mezat su fiyatina satilip gitti.Star tevesi,Stargazetesi,telsim ve daha pek cok isletme artik Uzan'lardan cok uzaklarda bulunuyor.Gayet tabiî sayin basbakan Genc Parti gibi nereden peyda oldugu belli olmayan bir partinin Genelsecimlerde %7 lik bir oy almasi karsisinda cilgina dönmüs ve muhakkak surette bu partinin defterini düzmeye yemin etmisti.Zira Uzan'nin Genelbaskan oldugu partinin söylemleri AKKEPE'yi irgalamaya baslamisti.Belki de bu Ímar Bankasi magdurunun CELÌK'e ates etmesi Tayyíp'den intikam almaya yöneliktir
 hasan zede 06.02.2006 09:13:50 devletine güvenerek bono almış olan insanlar bu kadar yalnız bırakılamaz. yasayı kendileri hazırladılar son gün geri çekip garanti kapsamı haricindeki paraları kendileri ödediler basın ve akparti bu konuda bence suçludur. çoluğunun çocuğunun rıskına el konulan bu admcığazın yaptığı doğru değil ama onuda dinlemek sorununu çözmek gerekir. adamın yaptığı devletine güvenerek devlet bonosu almak bu bankayı denetleyen spk, bddk, tmsf,haz. müsteşarlığı görevini yapmamış hiç satma yetkisi yokken imar tv, gazete reklamlarıyla bono satmış açıktan alenen tüm devlet kurumları göz yummuş bunu gariban vatandaş nereden bilir el altından almamış açıktan almış danıştayda devletin ahır görev suçu var diye karar verdi. hala neden ödenmiyor bu ülkede devletine güvenerek bono alan insanlar neden potansiyel suçluymuş gibi görülüyor. akparti bu konuda tüyü bitmemiş yetimin garip gurabanın çok bedduasını aldı.basında son derece suçlu türk basını üç kuruş menfaati için hep hükümete destek vermiştir yazık
|
|
 |
|
 |
|