Çikolatalı kek
23 cm'lik bir kek kalıbını yağlayın. Bir tencerede tereyağı ve 80 gr. çikolatayı kısık ateşte karıştırarak erittikten sonra daha büyük bir kaba alıp diğer malzemeler ve kalan çikolatayla karıştırın. Karışımı, kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika pişirin ve kalıbın içinde soğumaya bırakın. Arzu ederseniz elenmiş pudra şekeri serperek servis yapın.
6 kişilik
* 120 gr. çikolata (doğranmış)
* 125 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 su bardağı tozşeker
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı un
* 2/3 su bardağı kekun
* 1 çay bardağı fındık (iri dövülmüş)
* 1 su bardağı vişne (taze ya da dondurulmuş)
|