|
|
Lezzet Güneşi
Zeytinyağlı lahana dolma Lahanayı haşlayıp süzün, yapraklarını ayırın. Yemeklik doğranmış soğanı yarım su bardağı su ile kaynatın. Suyunu çektirin. Zeytinyağından yarım kahve fincanı ayırın, kalanı soğana katın ve 5 dakika kavurun. Pirinci unlu suyu gidene kadar yıkayıp, soğanlı yağa katın. 5 dakika kavurun. Bir su bardağı su, kuşüzümü, kestane, dereotu, nane, şeker, karabiber, yenibahar ve tarçını ilave edip bir iki kez karıştırın. Suyunu çekenhe dek pişirin. Lahana yapraklarını istediğiniz büyüklükte kesip hazırlayın. Her bir yaprağa bir çorba kaşığı iç koyup, çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Tencerenin altına kullanılmayan lahana yapraklarından koyun. Üzerine dolmaları dizin. İki su bardağı suyu üzerine dökün. Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp, orta hararetli ateşte 25 dakika pişirin. Ayırdığınız zeytinyağğı ve limon suyunu dolmaların üzerine gezdirin. Limon dilimleriyle süsleyin..
6-8 kişilik
* 1 kilo beyaz lahana
* 1 adet soğan
* 4 su bardağı su
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 150 gram kestane
* Yarım demet dereotu
* 2 çorba kaşığı nane
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 adet limon
|