|
|
|
|
Pilaki
Herkes çok sevecek.
HAZIRLANIŞI Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve 15 dakika kadar haşlanıp süzülür. Başka bir tencereye soğan halka halka doğranır üzerine minik küp şeklinde dilimlenmiş ve halka halka doğranmış biberler eklenir, yağ da ilave edildikten sonra üzerine fasülyeler konulur. Karıştırıldıktan sonra üzerine su eklenir onun da üzerine tuz ve şeker ilave edilir, kısık ateşte 1,5 saat fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmeye 10 dakika kala küp küp kesilmiş kerevizler eklenir. Tencerede ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir.
MALZEMELER * Yarım kilo kuru fasülye * 2 adet havuç * 2 adet kereviz * 2 adet dolmalık veya çarliston biber * 2 adet soğan * 3 baş sarımsak * Tuz, biber * 1 bardak zeytinyağı * 1 demet maydanoz * 5 adet kesmeşeker * 1 limonun suyu
|
|
|
|
|
|
|
|
|