Ballı şeftali
Şeftalileri soyup, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Balı eritinceye kadar ısıtıp, portakal suyunu ilave edin. Ballı şerbet kaynama noktasına gelince şeftalileri ilave edin, hafif yumuşayıncaya kadar ara ara ters yüz ederek kaynatın. Şeftalilerin yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde, bir fırın kabına dizin, şerbeti üzerine dökün. Badem, şeker ve tereyağını karıştırıp, şeftalilerin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, şeftalilerin üzerindeki harç sararıncaya kadar pişirin. Vanilyalı dondurma ile birlikte, soğuk servis yapın.
6 kişilik * 6 adet büyük boy şeftali * 6 çorba kaşığı bal * 2 su bardağı portakal suyu * 3 çorba kaşığı su Harç malzemesi: * 6 çorba kaşığı badem (dövülmüş) * 6 çorba kaşığı tozşeker * 1/2 su bardağı tereyağı (yumuşatılmış)
|