Karanfilli biftek
Isıtılmış zeytinyağına karanfil ve tozşekeri katın, soğanları ilave edip, yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. Etleri ilave edip, her iki yüzlerini 3'er dakika pişirin. Su ve sirkeyi karıştırıp, etlerin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin. Üzerlerine kekik serperek servis yapın.
4 kişilik * 1 kilo biftek * 2 adet büyük boy soğan (8'e bölünmüş, yapraklanmış) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 10 adet karanfil * 2 tatlı kaşığı tozşeker * 1 çay bardağı su (kaynar) * 3 çorba kaşığı sirke * 3 sap kekik (taze veya kurutulmuş)
|