|
|
Akdeniz payı
Una, robotta yavaş yavaş zeytinyağı, 2 adet yumurta ve limon suyunu ilave ederek karıştırın. Hamuru pürüzsüzleşene kadar hafifçe yoğurup, üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru 30 cm. çapında daire şeklinde açıp, 20 cm'lik bir tepsiye yayın. Dışarıda kalan kısımları kesmeyin. Labne, kaşarpeyniri ve kalan yumurtayı karıştırın. Hamurun üzerine sırasıyla zeytin, labneli karışım, enginar ve patlıcanın yarısını yayın. Maydanoz, sarmısak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı çamfıstığını robotta macun kıvamına getirin, yarısını malzemenin üzerine yayın. Kalan malzemeleri en üste kabaklar gelecek şekilde aynı sırayla dizin. Üzerine 1 çorba kaşığı çamfıstığı serpin. Kenarlarda kalan hamuru malzemenin üzerine kapatın, yumurta sarısı ve tuzu çırpıp, hamurun üzerine sürün. Kalan çamfıstıklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirip, servis yapın.
6 kişilik * 3 su bardağı un * 1/4 su bardağı zeytinyağı (1 çorba kaşığı) * 3 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 çay bardağı siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılıp, doğranmış) * 200 gr. labne peyniri * 20 gr. eski kaşarpeyniri (rendelenmiş) * 4 adet enginar (temizlenmiş, dilimlenmiş) * 1 adet patlıcan (dilimlenmiş) * 10 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 adet kabak (dilimlenmiş) * 3 çorba kaşığı çamfıstığı * 1 adet yumurtanın sarısı * 1 tatlı kaşığı tuz
|