Kuru incir hoşafı
Kuru incir saplarının üst kısımlarını kesin, sivri uçlu bir bıçağı incirin 2-3 yerine batırın. Ilık suya incirleri ve tane karanfilleri ilave edip, en az bir gece dinlendirin. Delikli kepçe ile incirleri suyun içinden alıp, suyunu ayırın. Keskin bir bıçakla tamamen kesilmemesine dikkat ederek üç yerinden kesin ve dağılmamalarına dikkat ederek içlerine 3'er adet badem yerleştirin. Ayırdığınız suyu ısıtın, şekeri ilave edip, karıştırarak eritin ve soğutun. Bademli incirleri porsiyonluk kaselere paylaştırın, üzerlerine şekerli su ilave edip, badem serperek servis yapın.
6 kişilik
* 18 adet kuru incir
* 5 su bardağı su (ılık)
* 15 adet tane karanfil
* 100 gr. badem kabukları temizlenmiş)
* 2 su bardağı tozşeker
|