Lezzet Güneşi
Domatesli dana kuşbaşı Etleri, taze soğan, mercanköşk, sarmısak ve et suyu ile harmanlayıp, teflon tavada her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Salçayı karıştırarak su ile açın. Etleri domatesler ile birlikte bir fırın kabına yerleştirin ve aralarına salçalı suyu gezdirin. Üzeri açık olarak, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kuşkonmazları kaynatarak ya da buharda yumuşayana kadar pişirin ve domatesli pilicin yanında servis yapın.
4 kişilik
* Bir kilo dana kuşbaşı
* 250 gr. kuşkonmaz (taze veya konserve)
* 1/4 su bardağı taze soğan (ince doğranmış)
* 1/4 su bardağı mercanköşk (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı tavuk suyu
* 500 gr. kiraz domates
* 1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber salçası
* 1 çay bardağı su
|