kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Prof. Dr. Erdem Yesilada @ SABAH
 
Keten tohumu zehirleyebilir
Sarımsaklanmak üzerine

Sarımsaklanmak üzerine

"Sarımsaklanmak" başlıklı geçen hafta yayınlanan yazıma bir okuyucudan gelen yazıda; 2 litre limon suyu içerisine 40 diş sarımsak ezilerek atılır ve karanlıkta 25 gün süre ile arasıra çalkalanarak bekletilir. Bu suretle hazırlanan formülasyonun sabahları aç karnına kahvaltıdan 20 dakika önce susuz içilmesi suretiyle damar tıkanıklıklarını açıp açamayacağı soruluyordu. Verdiğim cevabı sizlerle de paylaşmak isterim. Sarımsak ezildiğinde kısa sürede enzim vasıtasıyla etkili şekli olan allisine dönüşecektir. Ancak gerek limonun asidik ortamında uzun süre bekletildiğinde ve gerekse içildiğinde midedeki kuvvetli asit ortam nedeniyle allisinin kükürt-kükürt bağının parçalanarak etkisinin azalması söz konusu olabilir. Diğer taraftan, bu karışım içerisinde yer alan bileşiklerin midebağırsak sisteminden ne derecede emilebileceği de tahmin edilemez. Limon ve sarımsağın kuvvetli lezzetleri nedeniyle, etki acaba, içerken verdiği yanma hissine bağlı olarak "lavabo aç" prensibi ile damarları da açacağı şeklinde bir düşünceye mi bağlı?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bağışıklık sistemi ilaçları hangi durumlarda kullanılmamalı?   / 31-12-2005
 Bağışıklık sisteminiz ne derecede etkin?   / 24-12-2005
 Sık sık hastalanıyor musunuz?   / 17-12-2005
 Şimdi nar zamanı   / 03-12-2005
 Testi kırılmadan   / 26-11-2005
 Keten tohumu zehirleyebilir   / 19-11-2005
 Sarımsaklanmak!   / 12-11-2005
 Söz, bitki ve bıçak   / 05-11-2005
 Bitkilerin etkisi uçar mı?   / 29-10-2005
 Zehirleyen papatya   / 22-10-2005
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
ALİ POYRAZOĞLU
Aman dikkat!
Efendim haberiniz olsun, bugün size...
SUNAY AKIN
Sahi, neyin adıdır İclal?
"İclal" sözcüğünün...
PROF. DR. BENGİ SEMERCİ
Yarı yıl tatili ve karneler
Aslında bayram tatili...
Halk masalı değil televizyon şovu
Halk masalı değil televizyon şovu
Espiri yoksunluğu, karakterlerin oturmamış olması Keloğlan'ı anlatan...
Genç olmanın dayanılmaz ızdırabı üzerine bir film
Genç olmanın dayanılmaz ızdırabı üzerine bir film
"Noi Albinoi-Buzdan Hayaller"i sevmiştim. Gerçi filmi yeregöğe...
60 yıldır iyi etin peşinde
Beyti Güler eti ve onu pişirmesini en iyi bilen kişi olarak tanınır.
En leziz rakı mezeleri
Türk mutfağının özel tatlarıdır mezeler. Sofranıza renk katacak bu...
Daha iyisini bulacağım diye aşkı kaçırıyoruz
Sezonun en çok izlenen dizisi 'Aliye'nin senaristlerinden Mehmet Bilal, ikinci...
Bana bir kedi yaz
Şair ve yazar Haydar Ergülen Karaf Magazin Dergisi'nde unutulmaz bir yazıya...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.