Izgara hindi göğüs
Küçük bir kabın içinde soya sosu, sirke, zencefil ve karabiberi iyice karıştırın. Hindi göğüsleri bu sosa iyice bulayın ve üzerini kapatıp oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Bu arada birkaç kez çevirmeyi ihmal etmeyin. Böylece sos, hindinin her yerine aynı ölçüde dağılmış olur. Bir tepsiye yerleştirdiğiniz göğüslerin üzerine sosun tümünü dökün ve fırının ızgarasına yerleştirin. 10 dakika bir tarafını, 10 dakika da diğer tarafını pişirdikten sonra fırından çıkarın. Bir tahtanın üzerine yerleştirip dilimleyin ve o şekilde sıcak olarak servis yapın.
Malzemesi (6 kişilik): * su bardağı soya sosu * 1 yemek kaşığı balsamik sirke * 1 yemek kaşığı toz zencefil * (tezasini bulabilirseniz tercih edin) * 1 tatlı kaşığı esmer şeker * 6 parça hindi göğüs * Karabiber
|