|
|
Çikolatalı pasta
Malzemeyi mikserle iyice çırpın. 20 cm. çapında bir kek kalıbını iyice yağladıktan sonra karıştırdığınız malzemeyi içine boşaltın ve 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra, üstteki parçanın üzerindeki kabarmış bölümü kesip üst kısmını düzleştirin. Bir tencerenin içinde su ısıtın.Isıya dayanıklı bir kabın içine tuzu, çikolataları ve kremayı koyun ve bu kabı, içinde su olan tencerenin içine yerleştirin. Çikolatalar erimeye başlayınca, kremayla iyice karışacak şekilde çırpın. Tamamen eriyip karıştıktan sonra bir kenara koyun ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha önce ayırdığınız iki kek parçasından birini düz bir kek tabağına yerleştirdikten sonra önce üzerine bu çikolatalı sostan koyun, diğer parçayı üzerine kapatıp tüm yüzeyine ince bir kat halinde sos sürün. Kalan sosun 15 dakika soğumasını bekleyin. Katı bir hale gelince sosu, tüm kekin üzerine ikinci kat olarak şekilli bir şekilde yayın Çiçek kurabiye, şeker gibi renkli malzemelerle süsleyerek servis yapın.
Kek için (6 kişilik): * 3 yumurta * 1,5 su bardağı şeker * 1 su bardağı süt ve yoğurt karışımı * 1 su bardağı ayçiçeği yağı * 3 su bardağı un * 3 yemek kaşığı kakao * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * 1 çay kaşığı karbonat
Sos için (6 kişilik): * 380 gr. Bittersweet çikolata * 1 kutu krema (200 gr.) * Bir tutam tuz
|