Bir de bilimsel görüş alalım
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Belgin Hoşsu ; "Çalışma konum esas olarak balık besleme ve yem yapım teknolojisi üzerinedir . Ayrıca Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Kurucu Dekanıyım diyerek bakın ne yazmış bana:
Elde kalır "Balık yemlerinde tavuk ürünlerinin unlarının kullanılması istenmeyen bir durumdur. Tavuk yetiştiriciliği sırasında tavuğa verilen antibiyotiklerin tavuk unlarının yemde kullanılması ile balık etine geçmesi söz konusudur . Satışlarından önce yapılan analizlerde balık etinde antibiyotik kalıntısına rastlanabilmektedir. Bu çiftliklerin balıkları tamamen ellerinde kalmakta, satılamamaktadır." Baaak, demek ki oluyormuş. Yapanların bazısı yakalanıyor, bazısı da gözden kaçıyormuş. Konunun uzmanı bile böyle diyorsa benim başka bir şey söylememe gerek yok ki!
|