Mutfakta Lezzet Güneşi
Telli baba tatlısı MALZEMESİ: * 125 gram margarin * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 su bardağı yoğurt * 1 kahve fincanı sirke * 1 paket kabartma tozu * Aldığı kadar un * 1 adet yumurta İÇİNE: * 250 gram tel kadayıf * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 su bardağı ceviz içi ŞERBETİ İÇİN: * 3 su bardağı tozşeker * 2 su bardağı su * Yarım limonun suyu Margarini eritin. Soğutup derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu, yumurta ve azar azar un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kadayığı dizin. Dövülmüş ceviz içini ve tozşekeri karıştırın. Tarçını katın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde iri parça koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye tatlıları dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara dek pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Soğuyuncaya kadar bekletin. Tatlı ılıkken şerbeti üzerinden gezdirin.
Kıymalı puf böreği MALZEMESİ: * 250 gram piliç kıyma * 5 yaprak milföy hamuru * Yarım çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım dolmalık kırmızı biber * 150 gram mısır * 1 adet taze soğan * 1 adet yumurta Orta boy bir tencerede yağı ısıtıp, kıymayı kavurun. Biberi ilave edip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. En son mısır ve soğanı katıp soğumaya bırakın. Her bir milföy hamurunu elinizle inceltin. Piliçli karışımı hamurlara kenarlarında bir santim boşluk bırakarak paylaştırın. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürüp, harcı dışarı taşırmadan kapatıp kenarlarını bastırın. Ve hamur kesme aletiyle kenarlarını bastırın. Yarım ay şekli verin. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
|