kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Telli baba tatlısı
MALZEMESİ:
*
125 gram margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un
* 1 adet yumurta
İÇİNE:
*
250 gram tel kadayıf
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN:
*
3 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Margarini eritin. Soğutup derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu, yumurta ve azar azar un ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın. 20 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kadayığı dizin. Dövülmüş ceviz içini ve tozşekeri karıştırın. Tarçını katın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde iri parça koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye tatlıları dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara dek pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Soğuyuncaya kadar bekletin. Tatlı ılıkken şerbeti üzerinden gezdirin.

Kıymalı puf böreği
MALZEMESİ:
*
250 gram piliç kıyma
* 5 yaprak milföy hamuru
* Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım dolmalık kırmızı biber
* 150 gram mısır
* 1 adet taze soğan
* 1 adet yumurta
Orta boy bir tencerede yağı ısıtıp, kıymayı kavurun. Biberi ilave edip yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. En son mısır ve soğanı katıp soğumaya bırakın. Her bir milföy hamurunu elinizle inceltin. Piliçli karışımı hamurlara kenarlarında bir santim boşluk bırakarak paylaştırın. Hamurun kenarlarına bir fırça yardımıyla yumurta sürüp, harcı dışarı taşırmadan kapatıp kenarlarını bastırın. Ve hamur kesme aletiyle kenarlarını bastırın. Yarım ay şekli verin. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 03-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-01-2006
 Hamsi pilaki   / 30-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-12-2005
 Hindi toskana   / 27-12-2005
 Meyveli kıtır tatlı   / 26-12-2005
 Üzümlü havuç salatası   / 24-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-12-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Yerime sevemezsin ki!
1994 yılında yayınlanmış 'Yerine...
HAKAN & UTKU
Üç nokta
Geçmiş gündem olur ki hayali cihan değer... O...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Telli baba tatlısı...
Horlama sesi yükseldikçe ameliyatın büyüklüğü de artar
Horlama sesi yükseldikçe ameliyatın büyüklüğü de artar
Türk toplumunda horlama, uyku halinde gerçekleşen normal bir durum...
Oğlunu da hacı yapıyor
Oğlunu da hacı yapıyor
İçkale Şirketler Grubu'nun Onursal Başkanı Nadire İçkale,...
Bu markaya sahip çıkın
Bu markaya sahip çıkın
Çok faydalı çalışmalarıyla adından söz ettiren BEDD'in...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.