kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Yelpaze
Peynirli çıtır pirzola

Peynirli çıtır pirzola

Etleri una bulayıp, fazla unu silkeleyin. Peynir ve ekmek kırığını harmanlayın. Unlu etleri yumurtaya bulayıp, ekmek kırıklı peynirle kaplayın. Zeytinyağını sığ bir tavada ısıtıp, etleri pişirin. Kağıt havlu üzerine alarak süzün. Sıcak tutun. Salamları hafif kahverengileşinceye kadar soteleyip, ateşi yükseltin. Pazı ve arpacık soğanları katıp, karıştırarak 5 dakika soteleyin. Limon suyu, tuz ve karabiber ilave edip, servis tabaklarına alın. Havuç, bal, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon tohumu, limon suyunun yarısını, tuz ve karabiberi karıştırın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında havuçlar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin. Tatlı pulbiber ve tarçını teflon tavada ısıtıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve kalan limon suyunu ilave edin. Baharat karışımı ve kalan salata malzemelerini havuçlara ilave edip, karıştırın. Etleri pazı yatağında, havuç salatasıyla birlikte servis yapın.

4 kişilik

*
12 adet kuzu pirzola (temizlenmiş)

* Un (serpmek için)

* 160 gr. parmesan peyniri

* 1 çay bardağı bayat ekmek kırığı

* 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)

* Zeytinyağı (kızartmak için)

* 1 adet limon (elma dilimi kesilmiş)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hamsi pilaki   / 30-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 28-12-2005
 Hindi toskana   / 27-12-2005
 Meyveli kıtır tatlı   / 26-12-2005
 Üzümlü havuç salatası   / 24-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-12-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 20-12-2005
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 19-12-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Çok pardon, bünyesi dayanıklıymış!
Yüksek müsaadenizle...
HAKAN & UTKU
Komik Yalanlar-5
Yılbaşı gecesi dansözün memelerinin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Akdeniz usulü mercimek çorbası...
İki aydan fazla süren uyku sorunu artık bir hastalıktır
İki aydan fazla süren uyku sorunu artık bir hastalıktır
Hayatımızın üçte biri uykuda geçiyor. Uyku bozuklukları ise...
İstanbul eğlenceye doydu
İstanbul eğlenceye doydu
Yılbaşı gecesi Kumburgaz Marin Princess'te program yapan Sibel Can,...
İstanbul eğlenceye doydu-2
İstanbul eğlenceye doydu-2
İstanbul, 2006'yı sabaha kadar eğlenerek karşıladı. Sibel Can, Gülben...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.