|
|
Lezzet Güneşi
Akdeniz usulü mercimek çorbası Soğan, patlıcan, domates, kırmızıbiber ve sarmısakların üzerlerini yağ ile iyice yağlayın ve üzerleri açık olarak önceden ısıtılmış 210 derece fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar arada çevirerek yaklaşık 45 dakika pişirin. Kırmızı biberleri derili kısımları üste gelecek şekilde bir tabağa alıp, üzerlerini kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Kırmızı biber, domates ve patlıcanları soyup, içlerini iri doğrayın. Kırmızı biberleri ayırın. Patlıcanları, sarmısak ve soğanla birlikte püre haline gelinceye kadar robottan geçirin. Patlıcan püresi, sebze suyu ve mercimekleri bir tencereye koyup, üzerleri açık olarak mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Kırmızıbiber ve domatesleri ilave edip, ısınıncaya kadar, ateşin üzerinde karıştırın. Krema ve sirkeyi çırpın. Çorbaları kaselere koyduktan sonra üzerlerine krema koyup, taze soğan serperek servis yapın.
6 kişilik
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
* 1 adet orta boy patlıcan (4'e bölünmüş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
* 1 adet orta boy domates (4'e bölünmüş)
* 1 adet büyük boy etli kırmızıbiber (4'e bölünmüş)
* 3 diş sarmısak (soyulmuş)
* 2 lt. sebze suyu
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 su bardağı krema
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
|