Yelpaze
Kabakları bütün olarak kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Sap kısmının 1 cm. altına kadar uzunlamasına 3'e kesin. Fırın tepsisini iki çorba kaşığı yağ ile yağlayıp, soğanları yayın. Peynir, yumurta, maydanoz, patates, un, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Kabak dilimlerinin kırılmamasına dikkat ederek yelpaze gibi hafifçe açın. Aralarına hazırladığınız harcı paylaştırın. Üzerlerine kalan yağı gezdirin, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırın tepsisine yaydığınız soğanlarla birlikte servis yapın.
4 kişilik
* 4 adet kabak
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince halka doğranmış)
* 4 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış)
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet haşlanmış patates (rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı un
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|