Kıbrıs usulü piliçli salata
Tarhun, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlere ilave edin ve iyice harmanlayın. Üzerini streçle örtüp, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Etleri yağsız tavada karıştırarak 15-20 dakika pişirin ve sıcak tutun. Salatalık, domates, soğan, maydanoz, sirke, zeytinyağı ve tuzu iyice harmanlayın. Hellim peynirlerinin her iki yüzlerini yağsız tavada altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. Etleri hazırladığınız salata ve hellim peynirleriyle beraber servis yapın.
* 1 tabak piliç göğüs kuşbaşı
* 1 tutam tarhun (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet salatalık (yarım ay doğranmış)
* 4 adet küçük boy domates (iri doğranmış)
* 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış)
* 4 sap maydanoz (iri doğranmış)
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke
* 250 gr. hellim peyniri (8 dilim kesilmiş)
* Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)
|