|
|
Limon soslu köfte
Kıyma, soğan, pirinç, maydanoz, yumurta beyazı, ekmek kırığı, tuz ve karabiberi birbirlerine iyice karışıncaya kadar iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlak köfteler yapın. Isıtılmış yağa katın ve tavayı hafif sallayarak orta ateşte 13-15 dakika pişirin. Nişastaya yavaş yavaş ve karıştırarak limon suyu, limon kabuğu, su ve tereyağını katın. Karıştırmaya devam ederek orta ateşte sos hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Sosu köftelerin üzerine gezdirin, orta ateşte 2-3 dakika ısıtın ve servis yapın.
6 kişilik
* 500 gr. kıyma
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı pirinç (unlu suyu gidinceye kadar yıkanmış, haşlanmış)
* 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 adet yumurtanın beyazı (çırpılmış)
* 4 çorba kaşığı taze ekmek kırığı
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 3 çorba kaşığı un
* 60 gr. tereyağı
Limonlu sos:
* 1,5 tatlı kaşığı nişasta
* 1 limon suyu
* 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 1 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
|