|
|
Lezzet Güneşi
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin Kıyma, soğanın 1/3'ü ve bir çorba kaşığı suyu iyice karıştırın. Orta ateşte kaşığın tersiyle hafifçe bastırarak kıyma suyunu çekinceye kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirin. İki çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Domateslerin yarısını katıp harmanlayın ve 2-3 dakika daha pişirin. Kalan yağı ısıtın, bamyaları katın, orta ateşte tavayı ara ara sallayarak bamyalar hafif renk değiştirinceye kadar yaklaşık 5- 6 dakika soteleyin, kalan soğanları ilave edin. Tekrar tavayı ara ara sallayarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Domates salçası, limon suyu ve kalan domatesleri ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Piliç suyunu katın, kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve 10 dakika pişirin. Kıymayı ekleyin, tencereyi sallayarak malzemeleri karıştırın ve 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik
* 350 gr. hindi kıyma
* 3 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı su
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* 500 gr. domates (kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış, iri doğranmış)
* 500 gr. bamya (konserve, süzülmüş)
* 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet limon suyu
* 2 su bardağı piliç suyu
|