|
|
Hellimli poğaça
Unun ortasını havuz şeklinde açın, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz, limon suyu ve suyu katın. Aynı yöne dairesel hareketlerle una yedirin. Hamur fazla yumuşaksa biraz un ilave edin veya gerekirse su katın. Düz unlu bir yüzeyde hamur özleşene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun. Hamurun üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün ve en az 15 dakika dinlendirin. Hamuru 2-3 dakika daha yoğurup, en az 15 dakika daha dinlendirin. Hellim peyniri ve naneyi harmanlayın. Hamuru 20 eşit parçaya kesin ve her parçayı düz unlu bir yüzeyde 7-8 cm. çapında açın. Ortasına uzunlamasına bir çorba kaşığı naneli hellim peynirini yayın. Kenarlarını harcın üzerine bohça şeklinde kapatın. Kat kısmı tepsiye gelecek şekilde, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine fırça ile kalan zeytinyağını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
20 adet
* 500 gr. un (elenmiş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet yumurta sarısı
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı limon suyu
* 1/2 su bardağı su
* 150 gr. hellim peyniri (rendelenmiş)
* 2 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış)
|