Ispanaklı kayısı 20 adet
Kayısıların üzerine çıkıncaya kadar ılık su koyun, en az 1 saat dinlendirip süzün ve bir kenarlarını keskin bir bıçakla zarf şeklinde kesin. Isıtılmış bir çorba kaşığı tereyağında soğanı karıştırarak, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyin, karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika daha soteleyin. Tuz ve muskatı katıp, harmanlayın. Kayısıların içine birer tatlı kaşığı ıspanak doldurun ve kayısıları alacak büyüklükte bir tavaya yerleştirin. Kalan tereyağını katın, kayısıların her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Kremayı ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, 2-3 dakika daha pişirip, ateşten alın. Sıcak servis yapın.
20 adet
* 20 adet kayısı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1/2 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 su bardağı ıspanak (ince kıyılmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* Bir tutam muskat
* 1 su bardağı krema
|