|
|
Lezzet Güneşi
Ispanaklı patates köşkü Patatesleri iyice ezin, unun yarısı, 1 adet yumurta sarısı, tuz ve karabiber katıp, iyice yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 10-15 dakika dinlendirin. Ispanak, soğan, tuz ve şekeri harmanlayın, kısık ateşte ıspanaklar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Ceviz, zeytin ve karabiber katıp, harmanlayın. Patates hamurundan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzun içinde yassıltarak inceltin, ortasına bir tatlı kaşığı ıspanaklı harçtan koyun ve yumurta şekli vererek kapatın. Malzeme bitinceye kadar devam edin. Kalan yumurtayı iyice çırpın, hazırladıklarınızı sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartın. Delikli kepçe ile çıkarıp, havlu kağıt üzerine alın ve sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 kg. patates (haşlanmış)
* 1 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 500 gr. ıspanak (sadece yaprakları, ince kıyılmış)
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı ceviz (iri dövülmüş)
* 10 adet zeytin (çekirdekleri çıkarılmış, doğranmış)
* 1 su bardağı galeta unu
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|