|
|
|
|
Panzella
Domatesleri kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve derin bir kasenin içine koyun. Aynı şekilde doğranmış salatalıkları buna ekleyin. Soğanı da halka halka doğrayıp ekleyin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra zeytini, kapariyi, ince doğranmış fesleğenleri, yağı ve limon suyunu ekleyin ve iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini de ilave ettikten sonra ekmekleri küp küp doğrayarak üzerine koyun ve bir saat kadar üzeri kapalı şekilde buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce tekrar karıştırın. Malzemesi (6 kişilik): * 2-3 dilim kızartılmış ekmek * 6 adet domates * 1 adet salatalık * 1 adet soğan * Yarım su bardağı siyah zeytin * 4 yemek kaşığı kapri * 8-10 yaprak taze fesleğen * 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı * 3-4 yemek kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|