Çin böreği
Soya sosu ve suyu ısıtın. Etleri katıp 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. Taze soğan, mantar ve soya filizini ilave edip, karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Tozşeker, tuz ve kırmızı biberi katıp, harmanlayın. Yufkaları her biri 8 adet üçgenler olacak şekilde kesin. Her bir üçgenin geniş kısmına iki çorba kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Yufkanın sağ ve sol kenarlarından 1'er cm'lik kısmı harcın üzerine katlayın ve yufkanın sivri ucuna doğru sıkı olmayacak şekilde sarın (sigara böreği şeklinde). Börekleri kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın, havlu kağıt üzerine çıkartıp, fazla yağlarını süzün. Sıcak servis yapın.
16 adet * 1 küçük paket tavuk göğüs şerit * 1 çorba kaşığı soya sosu * 2 çorba kaşığı su * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1 su bardağı mantar (ince dilimlenmiş) * 1 çay bardağı soya filizi * 1 çay kaşığı tozşeker * Tuz, pul kırmızıbiber (arzu edilen miktarda) * 2 adet yufka * Sıvıyağ (kızartmak için)
|