|
|
Piliç tirit
But, havuç, sove maydanozu bir tencereye koyun. Etin üzerini örtecek büyüklükte tabak kapatve üzerine çkadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapakapatkate.te 30 dakika pi.irin ve tuz ilave edin. Butlarkendi suyu içinde soetleri kemiksiz, iri parçalara aySoçatalla ezip, havuçlar3 santim uzunlukesin. 2 çorba ka.zeytinyaufalanmekmek içini ilave edin ve kate.te ekmekler sararkadar karkavurun. Ayrbir tavada kalan zeytinyafve bademleri de sararncaya kadar soteleyin. çine kavrulmu. ekmek, ku.üzümü, tarçkaranfil ve yenibaharekleyip, harmanlayHazkarftepsisinin ortas3-4 santim kalyayüzerine etleri yerle.tirin. Ezdisoetlerin üzerine sürüp, havuçlarserpi.tirin. Üzerine ha.ladsudan yarsu bardagezdirin. Önceden 200 derecelik f15 dakika pi.irip, sservis yap
* 1 küçük paket piliç but * 2 adet havuç (2'ye bölünmü.) * 2 adet orta boy so(her biri 4'e bölünmü.) * 8-10 dal maydanoz * 4 çorba ka.zeytinya * 2 adet bayat ekmek (ufalanm * 1 çorba ka.çamf * 100 gram badem (beyazlatiri k * 1 çorba ka.ku.üzümü * 1 tatlka.tarç * 1 tatlka.toz karanfil * 1 tatlka.yenibahar * Tuz, karabiber
|