| |
|
|
Çankırı... "Uzak çağların yakın kenti"
Ankara'da gündem: - O onu dedi. Bu bunu dedi... O erken seçim istedi, bu istemedi... Türban... YÖK... Köşk....... Ya Anadolu'nun gündemi?
Ankara'nın gündemi ile vatandaşın gündemi arasındaki "makasın" açılıp, açılmadığını görmek için, gaza bastık. "Çankırı" tabelasını görünce de frene.
Hüsnü Ünal, eski Ticaret Odası Başkanı. 15 yıl başkanlığı var. 4 yıldır da Borsa Başkanı. "Dayanıklı tüketim malları" ticaretiyle uğraşır. "Tarımla" da.
Hüsnü bey dedi ki: - Önce yaren çorbası (veya yaran) içelim... Sonra derdimizi anlatalım. Vali Ali Haydar Öner de geldi. Yaren çorbası içtik, sohbet ettik. Vali bey "burası uzak çağların yakın kenti" dedi... Uzun uzun "üniversite kurma çalışmalarından" bahsetti. Şu anda 1 fakülte, 2 yüksek okul var. Öğrenci sayısı 3.900. 245 bin metrekarelik "kampus alanı" hazır. Geriye kalır, Ankara'nın "Çankırı'ya üniversite kurulacak" demesi.
Borsa Başkanı Hüsnü Ünal bize bir brifing verdi: * Sivil örgütlenme olarak yaptırım gücümüz yok... Üniversite istiyoruz.... Fakat, yaptıramıyoruz. * Çankırılı üniversiteye sevdalı... Üniversite bizim aşkımız, ümidimiz. * Çankırı'nın nüfusundan fazla Çankırılı, İstanbul'da...Bir o kadarı Ankara'da... Artık göç vermek istemiyoruz. * Aş, iş, üniversite istiyoruz. * Türban, mürban... Seçim, meçim... Bunlar derdimiz değil... Derdimiz, Ankara'nın bize sıcak bakması.
Çankırılılar "kanayan yaramıza derman olun" diyerek bize bir plaket verdiler. Vali beyin elinden aldık. - Çankırılı kardeşler... Zahmet etmişsiniz. Borsa Başkanı Hüsnü bey: - Ne zahmeti Yavuz bey... Çankırı'nın sevdası üniversite diye yazıver... Hükümetin dikkatini çekiver.
Bu plaketi Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik'e veya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e armağan etsek, nasıl olur acaba? "Çankırılı'nın aşkı" konusunda dikkatlerini çekebilir miyiz?
|