Nohutlu muska börek
NNohutları düdüklü tencerede haşlayıp, kabuklarını soyun. 1 adet kuru soğanı, az zeytinyağında öldürdükten sonra, soyulmuş nohutları ekleyin. İçine ince kıyılmış sarımsakları, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin. 3-4 dakika çevirdikten sonra ateşi kapatıp, kıyılmış maydanozları ekleyin ve karıştırın. Yufkaları üst üste koyarak 3-4 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Hazırladığınız iç malzemesinden şeritlerin ucuna 2 tatlı kaşığı kadar koyun. Muska şeklinde sarın. Yufkanın ucuna biraz su sürerek kapatın. Buzdolabında bir hafta saklayabileceğiniz börekleri dilediğiniz zaman bol sıvıyağda kızartıp sıcak servis yapın.
4 kişilik * 3 adet yufka, * 2 su bardağı nohut, * 1 adet soğan, * 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, * 2 çay kaşığı tuz, biraz kimyon ve karabiber, * 2 diş sarımsak, * Yarım demet maydanoz * Kızartmak için sıvıyağ
|