Acılı bulgurlu fasulye çorbası
Soğanı küçük doğrayıp sıvı yağda sarartalım. Ardından küçük doğranmış fasulyeleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Fasulyeleri yarı yarıya pişene dek kapağı kapalı olarak kavuralım. Salçayı ekleyip 1 dakika daha çevirdikten sonra 5 buçuk su bardağı suyu, 2 kahve fincanı bulguru ve tuzu ilave edelim. Bulgurlar ve fasulyeler yeterince yumuşadığında unu, yarım su bardağı su ile bulamaç haline getirerek, çorbaya sürekli karıştırarak katalım. 2 dakika daha kaynatıp ateşten alalım. Kaselere aktaralım. Üzerine arzuya göre eritilmiş pulbiberli tereyağ gezdirip servis yapalım.
4 kişilik * 200 gram taze fasulye, * 2 kahve fincanı pilavlık bulgur, * 1 adet iri soğan, * 1 çorba kaşığı salça, * 5 su bardağı su, * 1 çorba kaşığı un, * Yarım çay bardağı sıvı yağ, * 1 çorba kaşığı tereyağı, * Tuz, pulbiber
|