|
|
Dana file sarma
Isıtılmış yağa soğanları ilave edin, karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Mantar, çarliston biber ve etli kırmızıbiberi ilave edin, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve pul kırmızıbiber ekleyip harmanlayın, karışım hafif ılınınca peyniri ekleyip, karıştırın. Etleri düz bir zemine yayın, ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırıp, rulo şeklinde sarın, açılmaması için 2-3 yerinden kürdan batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında veya yağsız tavada, etler istediğiniz kıvamda pişinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ılıkken çatalla iri kırıklı olacak şekilde ezin. Krema ve taze soğanı katıp harmanlayın ve tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip servis yapın.
4 kişilik
* 600 gr. bonfile (12'ye kesilmiş, ince dövülmüş)
* 80 gr. tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 10 adet mantar (ince jülyen doğranmış)
* 2 adet çarliston biber (ince jülyen doğranmış)
* Tul, pul kırmızıbiber, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
* 2 adet orta boy patates (haşlanmış)
* 3 çorba kaşığı krema
* 2 adet taze soğanın yeşil kısmı (ince kıyılmış)
|