|
|
Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası Etli kırmızı biber, soğan ve sarmısakları hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sarmısakları sıkarak kabuklarını çıkarın. Etli kırmızı biberleri temizleyin. Isıtılmış yağa, zencefil, tane kimyon ve tane kişnişleri ilave edin, kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri katıp sebze suyunu ekleyin, kapağı kapalı olarak, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıttıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarmısak, soğan, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, tencereye aktarıp, ısıtın. Krema gezdirerek servis yapın.
4 kişilik
* 3 adet etli kırmızı biber (ikiye kesilmiş)
* 1/4 adet kırmızı soğan
* 2 diş sarmısak (kabuklu)
* 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 5 cm. taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tane kimyon
* 1 adet büyük boy patates (iri doğranmış)
* 4 su bardağı sebze suyu
* 4 çorba kaşığı krema
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|