Fileto levrek poşe
Levrek filetolarını rulo şeklinde sarıp, açılmamaları için kürdanlayın. Sebze suyuna 40 gr. tereyağı ve levrek rulolarını ilave edip, 10 dakika pişirin. Servise kadar suyunun içinde bekletin. Ispanakları kaynar suya batırıp 4-5 dakika bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp süzün. Kalan yağı ısıtın, soğan ve sarmısağı ilave edip, soğanlar sararıncaya kadar 3-4 dakika soteleyin. Ispanakları ekleyin, karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha soteleyin. Krema, tuz ve muskatı katın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın, 2-3 dakika pişirip, tabaklara paylaştırın. Levrekleri delikli kepçe ile çıkarıp süzün ve ıspanakların üzerine yerleştirip servis yapın.
4 kişilik
* 4 adet levrek (fileto çıkarılmış)
* 1 lt. sebze suyu (kaynar)
* 150 gr. tereyağı
* 500 gr. ıspanak (ayıklanmış)
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 8 diş sarmısak
* 1 su bardağı krema nTuz (arzu edilen miktarda)
* 1/2 çay kaşığı muskat
|