|
|
|
|
Tampondaki iplik parçaları katil otomobili ele verdi
Polisin elinde sadece katil otomobilden kalan kırık bir ayna ve sis farı kapağı vardı Bütün Türkiye'de tamponu ve kaputu hasarlı, bir aynası kırık beyaz Polo aranıyordu.
Tarih yaprakları 20 Temmuz 2005 gününü gösterirken Samsun'da sıcak bir yaz akşamı vardı. 25 yaşında bir tekstil fabrikasında çalışan Ayşen Güzel yorucu bir günün ardından işten çıkmış, yürüyerek Atatürk Bulvarı'nda evine doğru gidiyordu. Genç kız için 20 Temmuz'un ayrı bir önemi vardı. Doğum günüydü. Ailesi Ayşen Güzel'e sürpriz bir doğum günü partisi yapmak için evde bütün hazırlıkları yapmıştı. Ancak Atatürk Bulvarı üzerinde aşırı hızlı giden bir otomobil genç kıza çarptı ve hızla olay yerinden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Ayşen Güzel dakikalar boyunca acı çekerek kendisine uzanacak bir yardım eli bekledi. Ancak geçen otomobillerdekiler hiç oralı bile olmadı. Genç kadının yürek burkan feryatlarına çevredeki vatandaşlar yetişti. Ancak hastaneye varıldığında doktorlar artık çok geç olduğunu söylüyorlardı. Eğer erken gelinmiş olsaydı genç kızın kurtarılma şansı yüksekti. Ayşen Güzel'in ölüm raporu doğum günüyle aynı tarihi taşıyordu. Kaza genç bir kızın ölümüne neden olmuştu ve bu bir cinayet davasıydı. Samsun Cinayet Masası dedektifleri genç kızın ölümüne sebep olan trafik canavarının peşine düştü. Dedektiflerin ilk işi kriminal polisle birlikte kaza mahallinde araştırma yapmak oldu. Kaza mahalline gelindiğinde otomobilin 25 metre uzunluğundaki fren izi havanın kararmasına rağmen net biçimde seçilebiliyordu. Polis önce yerdeki lastik izlerinin karakteristik özelliklerini inceledi. Lastiğin dış kenarlarında zamanla oluşan tamamen kendine has izler fark edildi ve bu izlerin fotoğrafları çekildi.
190 KİLOMETREYLE ÇARPTI Kriminal polis asfalttaki izleri veri tabanındaki izlerle karşılaştırarak lastiğin hangi marka ve üreticiye ait olduğunu tespit edilebiliyordu. Kriminal polis fren izlerinden yola çıkarak aracın seyir hızını da belirledi. Katil otomobil tahmini 190 km/s hızla gidiyordu. Bu da karşısına çıkan kim olursa olsun çarptığında ölmesi anlamına geliyordu. Ancak en kritik delil polisin olay yerinde Ayşen Güzel'e çarpan araçtan kopan dikiz aynası ve bir sis farı kapağı bulmasıydı. Parçalardan ve kaza yerindeki izlerden yola çıkan dedektiflere göre katil otomobilin ön kaput, sağ çamurluk, tampon, ön sis lambası ve sağ dikiz aynası hasar görmüş olmalıydı. Kaçan otomobilin renginin beyaz olduğu da tespit edildi.
SERVİSLER UYARILIYOR Polis umutsuzluğa kapılmadı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kaza yerinde bulunan otomobil parçaları servislere gösterildi. Cinayet masası dedektifleri artık ne tür araba üzerine yoğunlaşmaları gerektiğini biliyordu. Katil otomobilin parçaları aracın 1996-2000 yılları arasında üretilmiş bir Volkswagen Polo olduğunu gösteriyordu. Samsun Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Masası dedektifleri yetkili servisler ve oto sanayi sitesindeki tamircilere dikiz aynası, sis farı kapağı ve muhtemel kaporta hasarı nedeniyle başvuran beyaz renkli Polo'ların bildirilmesi talimatını verdi. Polis üretici firma ile de irtibata geçerek tüm Türkiye'deki servislere benzer hasarlar gelen başvuruların bildirilmesini istedi. Cinayet masası dedektifleri Samsun ili trafik kayıtlarında aradıkları modelde 72 otomobil olduğunu belirledi. Bu uzun listedeki araçlar tek tek incelendi. Ancak sonuç olumsuzdu. Polis umutsuzluğa kapılmıştı ki Ankara'daki bir yetkili servisten gelen raporda beyaz renkli bir Polo'nun söz konusu parçaların değişimi için başvurduğu bildirildi. Bu haber üzerine cinayet masası dedektifleri hemen Ankara'ya giderek yetkili servis ile görüştü. Polis ilk bakışta otomobilin aradıkları gibi hasarlı olduğunu gördü. Ancak ellerinde mahkeme kararı olmadığı için inceleme yapamıyorlardı. Dedektifler kararı beklerken otomobilin sahibi ile konuşmaya karar verdiler. Aracın sahibi 42 yaşındaki Metin Kayhan otomobili 45 gündür kardeşinin kullandığını söyledi. Polisin hemen ulaşarak sorguladığı Muhsin Kayhan önce Samsun'a hiç gitmediğini anlattı. Ankara'da bir kaza yapmıştı, hasar bu nedenle oluşmuştu. Ancak resmi işlem yaptırmamıştı. Dedektifler adamın gizlediği şeyler olduğunu düşünüyordu...
PARÇALAR TUTUYORDU Mahkeme izniyle kriminal polis ve cinayet masası dedektifleri otomobilde incelemeler yaptı. Kriminal polis kaza alanında bulunan sis farı ile dikiz aynası parçalarını otomobil üzerine yerleştirdiğinde bire bir uyduğu görüldü. Daha önemlisi otonun ön tamponunda bulunan mikroskopik iplikçikler Ayşen Güzel'in üzerinde bulunan kıyafetlere uyuyordu. Bilim, Ayşen Güzel'in ölümüne sebep olan otomobilin kesinlikle bu olduğunu söylüyordu. Polislerin üstünü çizmeleri gereken isim Muhsin Kayhan'dı. Zanlı, kriminal polisin kanıtlarıyla cinayeti aydınlatması üzerine daha fazla direnemedi. Kaza geçesi iş için acil olarak Ankara'ya gelmesi gerektiğini ve o yüzden hızlı gittiğini söyledi. Ve birden karşısına genç kız çıkınca kazayı yaptığını, ancak korktuğu için olay yerinde durmadığını itiraf etti. Cinayet masası dedektifleri zanlının anlattıklarını ifade tutanağına yazarak, Muhsin Kayhan'ı adliyeye sevk etti. Mahkeme zanlıyı ölüme sebebiyet vermek suçundan cezaevine gönderdi. Aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden, daha hayatının baharındaki bir genç kız doğum gününde bir trafik canavarının kurbanı olmuştu. Ancak bilimin tekniklerinden faydalanan polis, genç kızın kanını yerde bırakmamış, zanlının adalet karşısına çıkmasını sağlamıştı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|