|
|
Lezzet Güneşi
Pideli piliç gulaş Un ve kırmızıbiberi plastik bir kapta karıştırın. Piliç etlerini kırmızıbiberli una bulayın, fazla unları silkeleyin. Geniş bir kabın içinde yağı ısıtın, orta hararette soğanları sararıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin. Domates salçası, şarap ve kaynar suyu ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra ateşi kısın ve üzeri kapalı olarak yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin. Kabı ateşten alın, karışıma yoğurt ilave edin ve bir kenarda soğumaya bırakın. Tereyağı, krema, sirke, yumurta, un ve maydanozu iyice karıştırın, karbonatı ilave edip, limon suyunu dökün ve tekrar karıştırın. En az 2 lt.'lik bir güveç kabının içini hafifçe yağlayın, hamuru güveç kabının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Piliçli harcı hamurun üzerine kaşık kaşık dökün ve ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı olarak 30 dakika, daha sonra üzeri açık olarak 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 tabak piliç kalça kuşbaşı
* 3 çorba kaşığı un
* 1,5 çorba kaşığı kırmızıbiber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet büyük soğan (çok iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı salça
* 2/3 su bardağı beyaz şarap
* 2/3 su bardağı sıcak su
* 3 çorba kaşığı yoğurt
Hamur için:
* 125 gr. tereyağı
* 1,5 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 adet yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı karbonat n1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
|