|
|
Pirinçli börek
Pirinci unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, suyu ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Isıtılmış dört çorba kaşığı yağda soğanları sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Pirinç, maydanoz, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağ gezdirip, ikinci yufkayı yayın. Yufkaları yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın tepsisine hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan iki yufkanın aralarını da yağlayarak ve yufkaları hafif buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yağ ile yumurta sarısını çırpıp, yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
12 dilim
* 250 gr. kıyma
* 1 su bardağı pirinç
* 1,5 su bardağı su
* 4 adet yufka
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet yumurta
|