Lezzet Güneşi
Kara kedi Margarin, çikolata, tozşeker, su, likör ve nescafeyi orta boy derin bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte çikolata ve margarin eriyinceye kadar ısıtın. Karışımı büyük bir kaba alın, soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika dinlendirin. 25 gr. kakao, un ve kekunu katıp, iyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip, tel çırpıcı ile iyice çırpın ve yağlanmış 20 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. Keki kalıbında 30 dakika dinlendirin ve ters çevirerek çıkarın. Üzerine kalan kakaoyu serpin, dilimleyerek servis yapın.
16 dilim
* 250 gr. margarin (iri doğranmış)
* 150 gr. bitter çikolata (iri doğranmış)
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı su (sıcak)
* 1 kahve fincanı kahve likörü
* 1 çorba kaşığı nescafe
* 30 gr. kakao
* 2,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı kekun
* 2 yumurta (hafif çırpılmış)
|