Fındıklı acılı ezme
Fındıkları iri taneli olacak şekilde dövün. Fındık, bayat ekmek içi, sirke, sarmısak, zeytinyağı, pul biberin yarısı, yoğurt, maydanozun yarısı ve sivribiberi iyice karıştırın. Tost ekmeği dilimlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üzerleri sararıncaya kadar 5-6 dakika kızartın. Hazırladığınız fındıklı malzemeyi kızarmış ekmek dilimlerine sürün. Kalan pul biber ve maydanozu üzerlerine serperek servis yapın.
6 kişilik
* 1,5 su bardağı fındık
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı acı pul biber
* 5 çorba kaşığı yoğurt (süzme)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet sivribiber (ince kıyılmış)
* 6 dilim tost ekmeği
|