Acılı kanat
Kanatların kalın kısımlarına 2 adet derin kesik açın. Bir kapta zeytinyağı, sarmısak, kırmızıbiber, kimyon, zerdeçal, kişniş, limon kabuğu, toz kırmızıbiber ve köriyi karıştırıp, kanatları bu karışıma ilave edin. İyice harmanlayıp, üzerini kapatın ve en az 3 saat (arzu ederseniz gece boyunca) buzdolabında dinlendirin. Kanatları pişinceye kadar kızartıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
4 kişilik
* 12 adet piliç kanat
* 2/3 su bardağı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 çorba kaşığı zerdeçal
* 1 çorba kaşığı kişniş
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
* 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 2 tatlı kaşığı acı köri
|