|
|
Lezzet Güneşi
Fırında pancar Pancarları ısıya dayanıklı bir kaba koyup, üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı serpin. Sallayarak iyice yağlanmalarını sağladıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yumuşayana kadar 45 dakika pişirin. Roka sosu: Yumurta sarıları, sarmısak ve rokayı ince doğranana kadar robottan geçirin. Robot çalışırken zeytinyağını yavaş yavaş ilave edip, karışım koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Bir kaba alıp, limon suyu ve tuz koyup, karıştırın. Sucukları, 1 çorba kaşığı ısınmış zeytinyağında 2-3 dakika soteleyin. Cevizlerden 4 çorba kaşığı süslemek için ayırıp, kalanı sucuklara ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Tavayı ateşten alıp, pancarları ve balsamik sirkeyi ilave edin ve iyice harmanlayıp, soğumaya bırakın. Servis tabağının ortasına hazırladığınız sosun yarısını koyup, üzerine pancarlı karışımı yerleştirin. Cevizle ve ayırdığınız sosla süsleyerek servis yapın.
6 kişilik
* 4 adet pancar (soyulup, 8'er parçaya bölünmüş)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 kangal sucuk (dilimlenmiş, 4'e bölünmüş)
* 1 su bardağı ceviz (iri kırıklanmış)
* 1 çorba kaşığı balsamik sirke Roka sosu:
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 su bardağı roka (doğranmış)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı limon suyu
|